Честитке учесницима, вјежба показала заједништво

Срна
Честитке учесницима, вјежба показала заједништво

Лозница - Предсједник Републике Српске Милорад Додик мислим оцијенио да је данашња тактичка здружена вјежба полиција Републике Српске и Србије "Дрина 2016" показала заједништво, усмјереност ка циљу и способност да се избори против зла које покрива готово цијели свијет.

Додик је честитао припадницима полиције Србије и Републике Српске, свима који су били укључени у организацију вјежбе, посебно министрима унутрашњих послова за успјешно изведену вјежбу.


"Народ који ово гледа мора да зна да и Реппублика Српска и Србија имају оспособљене структуре спремне да узврате било какав ударац нашем поретку", нагласио је Додик након вјежбе.

Он је додао да је заједничка акција показала да не може да буде ни граница јер ни тероризам нема граница.

"Посебно нам је част и задовољство то што смо имали прилику данас овдје да посматрамо способности полиције Србије у настојању да очува и одбрани територијални интегритет Србије и, наравно, људска добра и материјална средства", рекао је Додик.

Он је поновио честитке упућене свим учесницима вјежбе. "Ово је било заиста добро, одлично и надам се да ћемо у будућности имати још прилика да усавршавамо наше способности", нагласио је предсједник Републике Српске.

Додик је захвалио предсједнику Србије Томиславу Николићу што је својим присуством дао значај и подршку овој вјежби, Влади Србије са премијером Александром Вучићем на челу и Влади Републике Српске, са Жељком Цвијановић на челу, што су обезбиједили средства и ресусе да се она одржи.

На граничном прелазу код Лознице данас је одржана тактичка здружена вјежба полиција Републике Српске и Србије "Дрина 2016".

Вјежби су присуствовали и премијер Српске Жељка Цвијановић, министар унутрашњих послова Српске Драган Лукач, потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић, министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић, министар за рад Александар Вулин, министар рударства и енергетике Србије Александар Антић, Његово преосвештенство епископ шабачки Лаврентије и остали гости.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана