Церић назвао Иванића »продуженом руком отровне политике из Србије према Бошњацима«

Срна
Церић назвао Иванића »продуженом руком отровне политике из Србије према Бошњацима«

Бањалука - Партија демократског прогреса /ПДП/ саопштила је да је запањена писмом које је бивши поглавар Исламске заједнице у БиХ Мустафа Церић упутио почасном предсједнику ПДП-а Младену Иванићу, означавајући га српским националистом и шовинистом, те "продуженом руком отровне политике из Србије према Бошњацима".

"Дан након непримјерених политичких изјава поглавара Исламске заједнице у БиХ Хусеина Кавазовића, који је изнио низ увреда на рачун Срба, огласио се и исфрустрирани бивши вјерски вођа Церић и прозвао /члана Предсједништва БиХ из Српске/ Иванића, врло жестоким и отровним рјечником, само зато што штити права Срба у БиХ", саопштено је из ПДП-а.


Из ПДП-а истичу да је Церићу засметало је то што је члан Предсједништва БиХ из Републике Српске одлучан у томе да Република Српска не треба да призна резултате пописа у БиХ.

Церићу, како наводе, смета и то што Иванић не говори, нити ће икада говорити "босанским језиком", који покушавају да наметну.

"Почасни предсједник ПДП-а Младен Иванић изабран је у Предсједништво БиХ гласовима грађана из Републике Српске и док год их у тој институцији представља радиће искључиво оно што је у њиховом и у интересу Републике Српске", наводе из ПДП-а.

Из ове странке поручују да Иванић има пуну подршку ПДП-а да ради посао за који га је изабрао народ Републике Српске, а да су "овакви, шокантни напади најбољи показатељ да то ради на најбољи могући начин".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана