Čelnici Savjeta ministara BiH: Akcize će biti vraćene na sto

Ž. D.
Čelnici Savjeta ministara BiH: Akcize će biti vraćene na sto

Sarajevo - Čelnici Savjeta ministara BiH najavili su u petak da će razmotriti na koji način će izmjene Zakona o akcizama koje su srušene u Parlamentu BiH vratiti u proceduru usvajanja.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić istakao je da set zakona o akcizama nije usvojen jer je priča prebačena sa polja ekonomije na polje politike.

- Milijarda evra čeka da bude operativna za najvažnije projekte, a to je razvoj infrastrukture. Nisam čuo nijedan ozbiljan argument u parlamentarnoj raspravi koji bi me ubijedio da bi akcize nanijele štetu bilo kome. Razmotrićemo kako ćemo to vratiti u ponovnu proceduru - rekao je Zvizdić.

Njegov zamjenik Mirko Šarović, čiji je SDS zaustavio akcize koje je podržao njihov koalicioni partner SDA, rekao je da dolaze iz različitih stranaka i da je logično da o nekim pitanjima imaju i drugačije stavove.

- Akcizama opterećujemo građane i preduzeća, ali razvijamo infrastrukturu. Treba da tražimo model kako da izađemo s novim prijedlogom oko kojeg bi bila okupljena većina u Parlamentu BiH - rekao je Šarović.

Zvizdić, Šarović i drugi zamjenik predsjedavajućeg Vjekoslav Bevanda su istakli da je došlo do ozbiljne krize u koaliciji na nivou BiH i da većina zavisi od pitanja do pitanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana