Čeka se odluka o sudbini tendera za pasoše

G. M.
Čeka se odluka o sudbini tendera za pasoše

Sarajevo - Agencija za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) je nakon kompletiranja žalbe koju je u postupku nabavke pasoških knjižica uložila kompanija "Džemalto", tu žalbu proslijedila Kancelariji za razmatranje žalbi BiH na postupanje.

U IDDEEA su juče rekli da očekuju da će kancelarija, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama i zaključkom Savjeta ministara BiH od 16. februara, rješavanju tog predmeta dati prioritet i što prije donijeti odluku.

- Na tender su se prijavile dvije kompanije, čije će se ponude razmatrati nakon što kancelarija odluči po žalbi kompanije "Džemalto", koja se, inače, nije prijavila na tender - saopšteno je iz IDDEEA.

IDDEEA je prije devet dana raspisala treći tender za nabavku pasoških knjižica nakon što su dva prethodna obustavljena takođe zbog žalbe "Džemalta". Zbog toga bi građani nakon 21. marta mogli ostati bez pasoša, kada ističe ugovor sa firmom "Milbauer", a koja je izabrana za dobavljača na prvom tenderu.

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je da političarima iz Sarajeva nikada nije odgovaralo to što je štamparija za lična dokumenta smještena u Banjaluci i da su našli naivne ljude u SDS-u da pričaju o navodnoj korupciji.

- Nemaju nikakvih dokaza za to, ali je njihova priča dovela do mogućnosti da se u BiH vrati niži standard pasoša i da se uvedu vize, a riječ je o najreferentnijoj kompaniji koja izrađuje dokumenta za institucije i zemlje EU - rekao je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana