Čavić ljut na Ivanića zbog Škrbića

Ž. D.
Čavić ljut na Ivanića zbog Škrbića

Sarajevo - Lider NDP-a Dragan Čavić zamjeri predsjedavajućem Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću jer nije, kako je i obećao, smijenio ambasadora BiH u Srbiji Ranka Škrbića, dok iz PDP-a, na čijem je čelu Ivanić, nisu željeli da odgovore na kritike.

Čavić smatra da je Škrbić trebalo da bude smijenjen početkom marta te da je svjedok da je Ivanić, lider PDP-a, stranke koja je koalicioni partner NDP-a, rekao da će to tada uraditi. Čavić zamjeri Ivaniću što obećanje nije sproveo u djelo.

- Mislim da je to njegova greška. Trebalo je da Škrbić na vrijeme, kako je i traženo, bude smijenjen. Savez za promjene je trebalo da uradi određene stvari odmah tamo gdje je dobio kapacitet za izvršne odluke - rekao je Čavić i dodao da Ivanić nije smio da dozvoli da Škrbić podnese ostavku.

Generalni sekretar PDP-a Igor Crnadak juče nije želio da komentariše Čavićeve tvrdnje.

- Najvažnije je da Škrbić više nije ambasador. To je završena priča i to je najbitnije - rekao je Crnadak.

Škrbić je nedavno podnio neopozivu ostavku na poziciju ambasadora u Srbiji zbog, kako je pojasnio, neslaganja sa aktuelnom politikom u BiH i otvorenom hajkom koju su protiv njega vodile opozicione stranke u RS. 

Stranke iz RS koje su na lanjskim opštim izborima nastupale u okviru Saveza za promjene zatražile su u februaru od Ivanića da smijeni Škrbića.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana