Чавић љут на Иванића због Шкрбића

Ж. Д.
Чавић љут на Иванића због Шкрбића

Сарајево - Лидер НДП-а Драган Чавић замјери предсједавајућем Предсједништва БиХ Младену Иванићу јер није, како је и обећао, смијенио амбасадора БиХ у Србији Ранка Шкрбића, док из ПДП-а, на чијем је челу Иванић, нису жељели да одговоре на критике.

Чавић сматра да је Шкрбић требало да буде смијењен почетком марта те да је свједок да је Иванић, лидер ПДП-а, странке која је коалициони партнер НДП-а, рекао да ће то тада урадити. Чавић замјери Иванићу што обећање није спровео у дјело.

- Мислим да је то његова грешка. Требало је да Шкрбић на вријеме, како је и тражено, буде смијењен. Савез за промјене је требало да уради одређене ствари одмах тамо гдје је добио капацитет за извршне одлуке - рекао је Чавић и додао да Иванић није смио да дозволи да Шкрбић поднесе оставку.

Генерални секретар ПДП-а Игор Црнадак јуче није желио да коментарише Чавићеве тврдње.

- Најважније је да Шкрбић више није амбасадор. То је завршена прича и то је најбитније - рекао је Црнадак.

Шкрбић је недавно поднио неопозиву оставку на позицију амбасадора у Србији због, како је појаснио, неслагања са актуелном политиком у БиХ и отвореном хајком коју су против њега водиле опозиционе странке у РС. 

Странке из РС које су на лањским општим изборима наступале у оквиру Савеза за промјене затражиле су у фебруару од Иванића да смијени Шкрбића.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана