Čavić: Pokrenućemo inicijativu za smjenu Čubrilovića i Aćića

Srna
Čavić: Pokrenućemo inicijativu za smjenu Čubrilovića i Aćića

Banjaluka - Poslanik NDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dragan Čavić izjavio je danas u Banjaluci da će opozicija pokrenuti inicijativu za smjenu predsjednika Narodne skupštine Nedeljka Čubrilovića i generalnog sekretara ove institucije Marka Aćića, jer su, kako tvrdi, u funkciji podsticanja nezakonitosti.

Čavić je ponovio da je danas prekršen niz zakona i da je cilj, kako kaže, tjeranja poslanika opozicije sa skupštinske sjednice da po svaku cijenu bude spriječena rasprava o revizorskim izvještajima.


"Vladajuća većina danas je suspendovala ustavnopravni poredak", mišljenja je Čavić.

Nakon što je u maloj sali nastavljen rad Narodne skupštine bez prisustva opozicije, on je rekao novinarima da se opozicija neće vratiti u skupštinu dok "sve ne bude dovedeno u red".

Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Vukota Govedarica zapitao je da li je iko vidio da je skupština, na prijedlog predsjednika Čubrilovića, opoziciji izrekla mjeru udaljavanja sa sjednice.

"Naravno da nije, jer se skupština o tome nije izjasnila", rekao je Govedarica i dodao da niko nije pozvao potpredsjednika Narodne skupštine Sonju Karadžić Jovićević da uđe na sjednicu.

On smatra da je vlast zloupotrijebila Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, tvrdeći da na sceni apsolutno bezakonje.

"Dužan sam da vas obavijestim da je u skupštini definitivno prestao da važi svaki demokratski oblik saradnje ljudi koji treba da brane institucije Republike Srpske", rekao je Govedarica.

Na pitanje da li je razgovarao sa stranačkim kolegom Miladinom Stanićem o izbacivanju kamermana Radio-televizije Republike Srpske, Govedarica je rekao da ih niko nije izbacio, nego je zatraženo da, kako kaže, ne snima privatne razgovore za vrijeme skupštinske pauze.

Poslanik PDP-a Branislav Borenović rekao je da je vladajuća koalicija potpuno odustala od bilo kakvih demokratskih principa.

U maloj sali Narodne skupštine u toku je 21. redovna sjednica parlamenta, kojoj prisustvuju poslanici vladajuće koalicije, poslanici koalicije "Domovina" i ministri u Vladi Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana