Čavić: Imamo programske kapacitete za realizaciju planova

Srna
Čavić: Imamo programske kapacitete za realizaciju planova

Banjaluka - Članice Saveza za promjene /SzP/ imaju personalne i programske kapaciteta da ostvare svoje planove i da Banjaluka bude grad ozbiljnih rješenja, primijetan ne samo u Srpskoj i BiH, nego i u regionu, rekao je danas kandidata Saveza za gradonačelnika Banjaluke Dragan Čavić.

Čavić je najavio da će na večerašnjoj konvenciji SzP-a u banjalučkoj dvorani "Obilićevo" biti predstavljeni programi i odbornički kandidati svih stranaka Saveza.


"Građani će moći da vide da smo opredijeljeni za promjene i riješenja odmah, a ne za obećanja. Želimo da poslije dvije decenije vladavine SNSD-a napravimo ozbiljnu promjene u Banjaluci u svim segmentima", rekao je Čavić na konferenciji za novinare.

Čavić, koji je i predsjednik NDP-a, kaže da će zapošljavanje svake godine biti prioritet svih stranaka SzP-a, kao i da će biti rješavani svi problemi koje njihovi politički suparnici nisu riješili u prethodnim godinama.

Zamjenik predsjednika SDS-a Ognjen Tadić smatra da "samo Čavić može da vodi Banjaluku jer se pokazao kao uspješan političar poslije čijeg rada je Srpska svaki put bila bolja".

"Nadamo se da će Banjaluka pridružiti naporu da se dese neophodne promjene i da će podržati Čavića snažno i složno kao što ga podržavaju SDS i stranke SzP-a", istakao je Tadić.

On kaže da je Čavić sposobna i stručna ličnost, što je, kako smtra, njegova prednost nad glavnim protivkandidatom Igorom Radojičićem iz SNSD-a.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao da je da će građani Banjaluke na predstojećim izborima "birati između koncepta jednog koji ne može ponuditi ništa novo i onoga koji nudi bolju Banjaluku".

"PDP će bez dileme stati iza Čavića i očekujemo da pobijedi na predstojećim izborima", poručio je Borenović.

Počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić rekao je da je siguran u Čavićevu pobjedu, te da će to biti početak promjena koje su potrebne Banjaluci i Srpskoj.

"Ovo će biti neka vrsta referenduma za postojeće ili novo. Znajući raspoloženje građana, uvjeren sam da će novo pobijediti. Uvjeren sam da će uz podršku svih članica SzP-a, a prije svega građana, Banjaluka dobiti novog gradonačelnika i ući u novu fazu snažnog razvoja", poručio je Ivanić.

Čavića su podržali i predsjednik Stranke napredna Srpska Adam Šukalo, predsjednik Stranke socijalne sigurnosti srpskih boraca Aco Prelić, predsjednik Srpske radikalne stranke Republike Srpske Milanko Mihajilica, Ljubiša Aladžić iz Jedinstvene napredne stranke i drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana