Čavara potpisao ukaz o proglašenju federalnog budžeta

Srna
Čavara potpisao ukaz o proglašenju federalnog budžeta

Sarajevo - Predsjednik Federacije BiH /FBiH/ Marinko Čavara potpisao je ukaz o proglašenju Budžeta FBiH za 2018. godinu, koji stupa na snagu osmog dana od objavljivanja u "Službenim novinama Federacije BiH".Čavara je danas potpisao i ukaz o proglašenju Zakona o izvršavanju Budžeta FBiH za ovu godinu, koji iznosi 2.882.661.837 KM, saopšteno je iz kabineta predsjednika FBiH.

Predsjednik FBiH potpisao je i ukaz o proglašenju odluke o davanju saglasnosti na finansijski plan Federalnog zavoda za zapošljavanje za 2018. godinu i procjenu plana za 2019. godinu i 2020. godinu i odluke o izvršavanju finansijskog plana Zavoda za ovu godinu.


Danas je potpisan i ukaz o proglašenju odluke o davanju saglasnosti na finansijski plan Federalnog zavoda za penziono i invalidsko osiguranje za 2018. godinu i odluke o izvršavanju finansijskog plana ovog zavoda za ovu godinu.

Čavara je potpisao i ukaz o proglašenju odluke o davanju saglasnosti na finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH za ovu godinu, finansijski plan Federalnog fonda solidarnosti i odluku o načinu izvršavanja finansijskog plana ovog zavoda.

Potpisan je i ukaz o proglašenju budžeta Regulatorne komisija za energiju FBiH za 2018. godinu i ukaz o proglašenju Zakona o dopuni Zakona o budžetima u FBiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana