Čavara: Komšić izabran voljom bošnjačke političke elite

Srna
Čavara: Komšić izabran voljom bošnjačke političke elite

Banjaluka - Predsjednik Federacije BiH /FBiH/ Marinko Čavara izjavio je da je Željko Komšić izabran za hrvatskog člana Predsjedništva BiH voljom bošnjačke političke elite, čime je oduzeto pravo hrvatskom narodu da bira svog legitimnog predstavnika.

Čavara, koji je i funkcioner HDZ-a BiH, rekao je da je “postojao plan žŽeljko Komšićž koji je ostvaren”.


On je istakao kako je očito da jedan broj Bošnjaka, bošnjačke političke elite, želi ostvariti ratne ciljeve u BiH samo za sebe.

“Mislim da svi koji vole BiH treba da traže način kako to zaustaviti i omogućiti da se odvijaju demokratski procesi, odnosno da svaki narod može birati svoje predstavnike, a samim tim i dogovarati bolju budućnost BiH”, rekao je Čavara za “Nezavisne novine”.

On je naveo da se preko ove situacije ne mogu tako lako preći, već da moraju tražiti rješenje da se to više nikada ne bi ponobvilo.

Čavara je napomenuo da je u drugim sredinama i nivoima hrvatski narod dao potpunu podršku HDZ-u BiH.

“Ako osjetite toliku mržnju prema hrvatskom narodu, dakle da se iz mržnje bira Komšić, onda se teško dogovarati i imati povjerenje za svaki dogovor, a morate u slučaju da dijelite vlast imati minimum povjerenja. Preko ovoga se ne može lako prijeći”, zaključio je Čavara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana