Чампара: ДФ ће добити министарско мјесто

N1
Чампара: ДФ ће добити министарско мјесто

Сарајево - Аљоша Чампара, члан Предсједништва Странке демократске акције и министар у Влади Федерације Босне и Херцеговине, изјавио је да ће Демократска фронта у новом сазиву Савјета министара добити једно министарство.

Он у разговору за телевизију “Н1” није говорио о којем конкретно министарству се ради, али је рекао да СДА и ДФ имају потписан споразум и да ће ДФ добити министарство.

''Што се тиче ДФ-а, постоји споразум делегација СДА и ДФ, споразум о заједничкој сарадњи на свим нивоима. Постоји тај споразум, неупитан је и он ће се реализирати. Стојимо на том становишту, ДФ је наш партнер и нама је драго због тога. Конкретно ће се реализовати кроз парламентарну већину, и кроз Вијеће министара. Ми имамо потписан споразум с бившим заступницима Независног блока. Предсједник Изетбеговић је позвао и друге странке, самим тим и СББ да се прикључе једном патриотском блоку који ће бити заједно и који ће учествовати у власти и који ће на неки начин покушати се супротставити овим неким насртајима на државу Босну и Херцеговину'', рекао је Чампара за “Н1”.

Говорећи о активацији МАП-а као услову за формирање новог сазива Савјета министара, Чампара је рекао да СДА “само тражи да се проведе оно што је прописано законима”.

''Наш приоритет је активација МАП-а. Тражимо да се изврши активација и да се проведе оно што је прописано Уставом и законима. Тражимо да се проведе оно што је потписано'', поручио је функционер СДА.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана