CIK objavio prve preliminarne rezultate prijevremenih izbora

Srna
CIK objavio prve preliminarne rezultate prijevremenih izbora

SARAJEVO - Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine objavila je prve preliminarne rezultate prijevremenih izbora za dva grada i sedam opština, te najavila da će utvrđeni rezultati biti objavljeni do 27. februara.

U saopštenju CIK-a se precizira da će potvrđeni rezultati za gradonačelnike Doboja i Trebinja, te načelnike opština Bosansko Grahovo, Bosanski Petrovac, Bužim, Domaljevac-Šamac, Drvar, Kakanj i Ribnik, biti objavljeni nakon isteka roka za podnošenje zahtjeva za ponovno brojanje glasačkih listića i pravosnažnosti odluka.

Rok za prijem glasačkih listića birača koji su glasali poštom ističe u petak, 22. februara.

Nakon brojanja glasačkih listića pristiglih poštom, nepotvrđenih glasačkih listića i glasačkih listića birača koji su glasali putem mobilnog tima, njihovog unosa i kontrole, ti rezultati iz Glavnog centra za brojanje biće pridruženi preliminarnim rezultatima prijevremenih izbora.

Prema preliminarnim podacima objavljenim na veb-stranici CIK-a BiH, na prijevremenim izborima za gradonačelnika Doboja najviše glasova - 30.832 ili 89,40 odsto od ukupno 34.487 važećih osvojio je nezavisni kandidat Boris Jerinić, a kandidat SDS-a Nebojša Šajinović 3.354 ili 9,73 odsto.

Na prijevremenim izborima za načelnika opštine Ribnik kandidat SNSD-a Nebojša Karać dobio je 2.162 ili 65,08 odsto glasova, a kandidat Socijalističke partije Nikola Stojaković 1.160 ili 34,92 odsto glasova.

Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić osvojio je 9.578 ili 67,89 odsto, a kandidat koalicije “Trebinje zaslužuje bolje” Saša Borjan 4.530 ili 32,11 odsto glasova, podaci su CIK-a BiH nakon 97,98 odsto prebrojanih glasova.

Prema preliminarnim rezultatima, kandidat SNSD-a za načelika opštine Drvar Dušica Runić osvojila je 1.711 ili 60,01 odsto glasova, a nezavisni kandidat Darko Kajtez 1.140 ili 39,99 odsto od ukupno 2.851 važećih glasačkih listića.

Kandidat HDZ-a BiH Stjepan Piljić, kao jedini kandidat, izabran je za načelnika opštine Domaljevac-Šamac, a kandidat SDA Mersudin Nanić dobio je najviše glasova u izborima za načelnika opštine Bužim.

U opštini Bosanski Petrovac nezavisni kandidat Dejan Prošić dobio je 824 ili 29 odsto glasova birača.

Nezavisni kandidat Milorad Gligić dobio je najviše glasova na prijevremenim izborima za načelnika opštine Bosansko Grahovo, a za načelnika opštine Kakanj kandidat SDA Aldin Šljivo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana