CIK će od 7. do 9. maja raspisati Opšte izbore u BiH

klix.ba
CIK će od 7. do 9. maja raspisati Opšte izbore u BiH

Sarajevo - Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine će od 7. do 9. maja raspisati Opšte izbore koji će biti održani u oktobru ove godine, potvrđeno je za klix.ba

Iz Centralne izborne komisije BiH na pitanje o danu raspisivanja izbora odgovorili su da još uvijek ne znaju tačan datum raspisivanja izbora, ali da će se to desiti od 7. do 9. maja.

CIK je prema važećem Izbornom zakonu BiH dužan u roku od 150 dana prije dana izbora donijeti odluku o održavanju Opštih izbora. Iz Centralne izborne komisije već su ranije najavili kako će poštivati zakone i u skladu sa zakonskim odredbama početkom maja ove godine raspisati Opšte izbore.

Stanovnici Bosne i Hercegovine će u oktobru ove godine imati priliku birati članove Predsjedništva Bosne i Hercegovine, zastupnike za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, Predstavnički dom Parlamenta FBiH, predsjednika i potpredsjednike RS, predstavnike za Narodnu skupštinu Republike Srpske, kao i predstavnike za kantonalne skupštine u FBiH.

Prošli Opšti izbori, odnosno sedmi po redu u BiH, raspisani su odlukom Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine 15. maja 2014. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana