ЦИК ће од 7. до 9. маја расписати Опште изборе у БиХ

klix.ba
ЦИК ће од 7. до 9. маја расписати Опште изборе у БиХ

Сарајево - Централна изборна комисија (ЦИК) Босне и Херцеговине ће од 7. до 9. маја расписати Опште изборе који ће бити одржани у октобру ове године, потврђено је за klix.ba

Из Централне изборне комисије БиХ на питање о дану расписивања избора одговорили су да још увијек не знају тачан датум расписивања избора, али да ће се то десити од 7. до 9. маја.

ЦИК је према важећем Изборном закону БиХ дужан у року од 150 дана прије дана избора донијети одлуку о одржавању Општих избора. Из Централне изборне комисије већ су раније најавили како ће поштивати законе и у складу са законским одредбама почетком маја ове године расписати Опште изборе.

Становници Босне и Херцеговине ће у октобру ове године имати прилику бирати чланове Предсједништва Босне и Херцеговине, заступнике за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ, Представнички дом Парламента ФБиХ, предсједника и потпредсједнике РС, представнике за Народну скупштину Републике Српске, као и представнике за кантоналне скупштине у ФБиХ.

Прошли Општи избори, односно седми по реду у БиХ, расписани су одлуком Централне изборне комисије Босне и Херцеговине 15. маја 2014. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана