ЦЦИ: Амбициозан план Народне скупштине РС није испраћен радом

В. К.
ЦЦИ: Амбициозан план Народне скупштине РС није испраћен радом

Бањалука - Центри цивилних иницијатива (ЦЦИ) јуче су представили резултате мониторинга рада Народне скупштине и Владе РС у првој половини 2017. године и оцијенили да велики дио плана није испуњен.

У извјештају о мониторингу рада парламента РС наведено је да је законодавни оквир амбициозан, али да недостатак материјала које министри треба да припреме и доставе законодавној власти знатно утиче на ефикасност у раду.

- Влада РС је у првих шест мјесеци ове године у потпуности или дјелимично реализовала 25 закона, а 18 од њих је утврдила у форми приједлога, док је седам само у форми нацрта. Истовремено је парламент у потпуности или дјелимично реализовао 30 закона - 19 у приједлогу и 11 у нацрту - наведено је у извјештају ЦЦИ-ја.

Недовољна продуктивност Владе РС у контексту реализације планираних мјера рефлектовала се, према наводима из ЦЦИ-ја, и на владине и на резултате рада Народне скупштине.

ЦЦИ је оцијенио и да је транспарентност рада парламента РС на завидном нивоу јер је званична интернет страница редовно ажурирана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана