Бушковић, Нелсон: Потребно унапређење пословног окружења и спровођење реформи

Срна
Бушковић, Нелсон: Потребно унапређење пословног окружења и спровођење реформи

Бањалука - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и амерички амбасадор у БиХ Ерик Нелсон оцијенили су данас на састанку у Бањалуци да је унапређење пословног окружења, осмишљавање и спровођење нових реформи важно за свеукупни развој, али и за домаће и стране инвеститоре.

На састанку је разговарано о политичкој и економској ситуацији у Републици Српској и БиХ, са освртом на економске реформе чије спровођење је планирано, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Вишковић је истакао да је Влада опредијељена за унапређење услова привређивања, стварање услова за веће плате радника, привлачење инвестиција и отварање нових радних мјеста у реалном сектору.

Он је указао на значај превазилажења застоја у спровођењу реформи, реализацији инфраструктурних пројеката и сарадње са међународним финансијским организацијама, прије свега, са Међународним монетарним фондом, кроз формирање новог сазива Савјета министара и Владе Федерације БиХ, а ради предузимања конкретних активности и мјера на унапређењу пословне климе, услова привређивања и унапређења стандарда грађана.

Вишковић је навео да у Републици Српској послује компанија Ен-Си-Ар /НЦР/ која запошљава 200 људи, те нагласио да је Влада Српске опредијељена да сарађује са инвеститорима и да се кроз овакве примјере шаље порука и осталим инвеститорима да улажу у Републику.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана