Бруцоши ће бити ослобођени плаћања соба?

nezavisne.com
Бруцоши ће бити ослобођени плаћања соба?

Бањалука - Бруцоши који су добили смјештај у другом павиљону Студентског центра “Никола Тесла” у Бањалуци могли би бити ослобођени плаћања смјештаја неколико мјесеци, казао је Саван Вујин, потпредсједник Уније студената РС, али то још није озваничено.

“Сигурно је да ће одређени број мјесеци студенти, односно њих 87 који су добили мјесто у другом павиљону, бити ослобођени плаћања јер су били принуђени становати приватно и плаћати смјештај”, казао је Вујин.

У уторак се група студената окупила испред СЦ “Никола Тесла”, гдје су тражили 10 мјесеци бесплатног становања за студенте који су приватно плаћали смјештај.

Драгослав Топић, в.д. директора СЦ “Никола Тесла”, казао је да му се поводом окупљања студената испред првог павиљона нико од званичних представника студената није обратио.

“Неформална група студената, која се окупила испред овог дома, има нереалне захтјеве да десет мјесеци буду ослобођени плаћања смјештаја”, казао је Топић и потврдио да ће се на данашњој сједници Управног одбора СЦ “Никола Тесла” наћи захтјев на који начин ће студентима из другог павиљона бити рефундиран новац који су морали да дају за приватни смјештај, јер реконструкција другог павиљона није завршена на вријеме.

Љубиша Карлица, предсједник Скупштине студената СЦ “Никола Тесла”, истиче да ће представници студената поднијети захтјев да им се на неки начин рефундира новац за смјештај који су морали плаћати јер се нису на вријеме уселили у други павиљон.

“Видјећемо на који начин ће то бити, да ли поврат новца или да студенти буду ослобођени плаћања”, казао је Карлица и додао да они у сваком моменту подржавају студенте, али да не подржавају никакво извођење представа испред дома. Из Министарства просвјете и културе РС истичу да је недавно одржан састанак, коме су присуствовали и представници Уније студената и Скупштине студената, те представници СЦ “Никола Тесла”, гдје је разговарано о могућностима удовољавања захтјевима студената који се односе на одређене уступке код плаћања трошкова смјештаја у овом студентском дому.

Подсјећамо, павиљони један и два су оштећени у невремену у децембру 2017. године, а у међувремену се приступило њиховој санацији, која се одужила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана