Brnabić: Sve bolji odnosi Srbije i Srpske na korist i BiH i regiona

Srna
Brnabić: Sve bolji odnosi Srbije i Srpske na korist i BiH i regiona

Jahorina - Predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas na Jahorini da sve bolji odnosi Srbije i Republike Srpske nisu ni na čiju štetu, već su na korist i BiH i svih građana u regionu.

Ona je ocijenila pozitivnim investicije Srbije u projekte koji poboljšavaju kvalitet života u lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj, napominjući da stanovništvo u tim zajednicama nije apsolutno srpsko. “Mislim da je to pozitivna podrška i da svi tako gledaju”, rekla je Brnabićeva na konferenciji za novinare u okviru “Jahorina ekonomskog foruma 2019”.

Govoreći o refleksijama neformiranja vlasti u BiH na odnose sa Srbijom, Brnabićeva je rekla da oni nisu drugačiji nego odnosi BiH sa drugim zemljama.

“Mislim da to, pre svega, utiče na građane BiH, ali to je unutrašnje pitanje. Ja ne smem i ne želim da se u to mešam”, naglasila je predsjednik Vlade Srbije.

Ona je konstatovala da je pitanje granica BiH i Srbije izuzetno važno, ističući da sva otvorena pitanja treba rješavati što prije.

“Za to sam da sve što možemo rešimo pre, bolje nego kasnije”, istakla je Brnabićeva.

Brnabićeva je na marginama Foruma razgovarala sa predsjednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović i predsjednikom Vlade Srpske Radovanom Viškovićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana