Брнабић: Све бољи односи Србије и Српске на корист и БиХ и региона

Срна
Брнабић: Све бољи односи Србије и Српске на корист и БиХ и региона

Јахорина - Предсједник Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас на Јахорини да све бољи односи Србије и Републике Српске нису ни на чију штету, већ су на корист и БиХ и свих грађана у региону.

Она је оцијенила позитивним инвестиције Србије у пројекте који побољшавају квалитет живота у локалним заједницама у Републици Српској, напомињући да становништво у тим заједницама није апсолутно српско. “Мислим да је то позитивна подршка и да сви тако гледају”, рекла је Брнабићева на конференцији за новинаре у оквиру “Јахорина економског форума 2019”.

Говорећи о рефлексијама неформирања власти у БиХ на односе са Србијом, Брнабићева је рекла да они нису другачији него односи БиХ са другим земљама.

“Мислим да то, пре свега, утиче на грађане БиХ, али то је унутрашње питање. Ја не смем и не желим да се у то мешам”, нагласила је предсједник Владе Србије.

Она је констатовала да је питање граница БиХ и Србије изузетно важно, истичући да сва отворена питања треба рјешавати што прије.

“За то сам да све што можемо решимо пре, боље него касније”, истакла је Брнабићева.

Брнабићева је на маргинама Форума разговарала са предсједником Републике Српске Жељком Цвијановић и предсједником Владе Српске Радованом Вишковићем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана