Britanci traže novi referendum

Glas Srpske
Britanci traže novi referendum

London - Desetine hiljada ljudi maršira ulicama Londona tražeći još jedan referendum, protiveći se Bregzitu koji bi uskoro trebalo da se okonča, javlja BBC.

Planirano je da demonstranti prošetaju pored kabineta premijerke Britanije Tereze Mej i protestnu šetnju završe ispred parlamenta, prenosi Rojters.

Jedan od organizatora i direktor kampanje “Glas naroda” Džejms Mekgrori izjavio je da je pokret koji traži drugi referendum o Bregzitu trenutno najveći masovni pokret u Britaniji.

Organizatori su uvjereni da će današnji skup nadmašiti i najveći proevropski skup u Britaniji, održan u oktobru, a za koji su organizatori rekli da je privukao oko 700.000 ljudi.

Kako navodi agencija, više od 200 autobusa širom Britanije angažovano je da doveze zainteresovane demonstrante u prestonicu zbog marša.

Peticija da se Bregzit u potpunosti odbaci sakupila je četiri miliona potpisa za samo tri dana, nakon što je Mejova izjavila da je na strani naroda.

Lideri EU 27 postigli su jednoglasan odgovor na zahtjeve Mejove o odlaganju Bregzita za 22. maj. Britanija je po prvobitnom planu trebalo da napusti EU 29. marta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana