Брисел чека одговоре на додатна питања из Упитника

Срна
Брисел чека одговоре на додатна питања из Упитника

Сарајево - ЕУ очекује од БиХ да ускоро достави одговоре на додатна питања из Упитника Европске комисије у оквиру израде мишљења, рекла је Срни портпарол Делегације ЕУ у БиХ Јамила Миловић Халиловић.

Она је нагласила да би ти одговори и напредак у реформама допринијели приближавању Унији БиХ, која је поднијела захтјев за чланство 2016. године.

“Питања о чланству у НАТО-у, требате упутити НАТО-у”, рекла је Халиловићева одговарајући на питање да ли је активирање Акционог плана за чланство БиХ у Сјевероатлантској алијанси на било који начин везана за европске интеграције, односно аспирације за чланство у ЕУ.

Предсједништво БиХ усвојило је на сједници 12. децембра заједничку изјаву у којој се изражава опредијељеност да до 31. децембра буду достављени одговори БиХ на додатна питања Европске комисије у поступку припреме мишљења о захтјеву БиХ за чланство у ЕУ.

Европска комисија је 20. јуна прослиједила 655 додатних питања на Упитник са циљем припреме мишљења о захтјеву БиХ за чланство у ЕУ.

Сврха додатних питања је да БиХ појасни иницијалних 3.242 одговора на Упитник који су у фебруару предати предсједнику Европске комисије Жан-Клоду Јункеру.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана