Božović razriješen dužnosti direktora Fonda za povratak BiH

V. K.
Božović razriješen dužnosti direktora Fonda za povratak BiH

Sarajevo - Mlađen Božović razriješen je juče dužnosti direktora Fonda za povratak BiH, a za vršioca dužnosti direktora imenovan je Nebojša Švraka.

Odluku je donio Savjet ministara BiH na jučerašnjoj sjednici jer je Božoviću mandat istekao 29. aprila ove godine. Savjet je na sjednici održanoj prošle sedmice na prijedlog Ministarstva civilnih poslova donio rješenje kojim je Dušan Gavran razriješen dužnosti direktora Centra za uklanjanje mina u BiH (BH MAC) takođe zbog isteka mandata. Na čelu BH MAC -a trenutno je Milan Rezo, koji je za v.d. direktora imenovan i u oktobru prošle godine, kada je Gavran bio suspendovan nakon što je uhapšen zbog sumnje u zloupotrebu službenog položaja.

Brojnim direktorima institucija, direkcija i agencija na nivou BiH odavno je istekao mandat. Savjet ministara u prošlom sazivu je još u avgustu 2014. godine trebalo da riješi pitanje čelnika institucija kojima su istekli mandati, ali to zbog raznih ucjena i stranačkih zatezanja nije urađeno, pa je raspodjela pozicija dočekala nove ministre. Nove direktore, između ostalih, treba da dobiju Direkcija za evropske integracije, IDDEA, Agencija za statistiku, Agencija za nadzor nad tržištem, Institut za akreditovanje, FIPA i druge.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana