Божовић разријешен дужности директора Фонда за повратак БиХ

В. К.
Божовић разријешен дужности директора Фонда за повратак БиХ

Сарајево - Млађен Божовић разријешен је јуче дужности директора Фонда за повратак БиХ, а за вршиоца дужности директора именован је Небојша Шврака.

Одлуку је донио Савјет министара БиХ на јучерашњој сједници јер је Божовићу мандат истекао 29. априла ове године. Савјет је на сједници одржаној прошле седмице на приједлог Министарства цивилних послова донио рјешење којим је Душан Гавран разријешен дужности директора Центра за уклањање мина у БиХ (BH MAC) такође због истека мандата. На челу BH MAC -а тренутно је Милан Резо, који је за в.д. директора именован и у октобру прошле године, када је Гавран био суспендован након што је ухапшен због сумње у злоупотребу службеног положаја.

Бројним директорима институција, дирекција и агенција на нивоу БиХ одавно је истекао мандат. Савјет министара у прошлом сазиву је још у августу 2014. године требало да ријеши питање челника институција којима су истекли мандати, али то због разних уцјена и страначких затезања није урађено, па је расподјела позиција дочекала нове министре. Нове директоре, између осталих, треба да добију Дирекција за европске интеграције, IDDEA, Агенција за статистику, Агенција за надзор над тржиштем, Институт за акредитовање, FIPA и друге.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана