Бошњацима смета и сјећање

Агенције
Бошњацима смета и сјећање

Бањалука - Предсједница Удружења жена жртава рата РС Божица Живковић-Рајилић сматра да разбијање спомен-плоче убијеним Србима у некадашњем муџахединском кампу Гостовић у Завидовићима има намјеру да прикрије трагове локалног геноцида почињеног над српским народом.

- Бошњацима смета постављена спомен-плоча страдалим Србима у Гостовићу, јер их подсјећа на стравичне злочине које су заједно са муџахединима починили над Србима - рекла је Рајилићева.

Према њеним ријечима, обиљежавање мјеста страдања Срба у ФБиХ не одговара званичној бошњачкој политици, која све вријеме гради мит жртве, а посебно у Сребреници, иако је велико питање шта се заиста десило у том подручју.

- Спомен-плоча страдалим Србима у Гостовићу је опомена на лажи из ФБиХ да су једино Срби злочинци и кривци за рат у БиХ, док су Бошњаци, наводно, жртве, јер су бранили БиХ од агресије - закључила је Рајилићева.

У некадашњем муџахединском кампу Гостовић у општини Завидовићи у ФБиХ разбијена је спомен-плоча коју је Организација породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске прошле године поставила на мјесту злогласног логора за Србе.

Предсједник Савеза логораша РС Бранислав Дукић сматра да скрнављење спомен-плоче показује колика је размјера мржње у ФБиХ према свему што је српско и да нема суживота у БиХ.

- Наручиоци и извршиоци овог вандалског чина неће успјети у намјери да уништавањем и недозвољавањем постављања спомен-плоча страдалим Србима прикрију размјере ратног злочина и геноцида почињеног над Србима у протеклом рату у ФБиХ - рекао је Дукић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана