Бошњаци због функција постали Срби

Klix.ba
Бошњаци због функција постали Срби

Сарајево - Новоизабрани посланици БОСС-а у Скупштини Кантона Сарајево Харис Плехо и Расим Смајић изјаснили су се као Срби да би приликом формирања Дома народа Парламента ФБиХ били изабрани у његов састав, објавили су федерални медији.

 Федерални Дом народа попуњава се посланицима из кантоналних скупштина на основу националне опредијељености, а с обзиром на то да им је већа вјероватноћа да додатне фотеље обезбиједе као Срби, Плехо и Смајић су се опредијелили да буду Срби.

Иначе, кандидати се током једног изборног циклуса могу изјаснити као припадници једног, а већ у наредном изборном циклусу као припадници другог народа, што оставља простора злоупотребама.

Плехо, иначе вијећник у Градском вијећу Сарајево и замјеник предсједавајућег Општинског вијећа Нови Град за klix.ba је рекао да такво што не жели потврдити, али ни негирати и да ће све бити јасно када се конституише Скупштина КС.

"Смијешно је да се озбиљни људи баве тиме ко се како изјашњава с обзиром да знамо у каквом нам је колапсу економија у Кантону. Имамо ми и преозбиљних питања о којима требамо разговарати, а не ко се како изјаснио. То како смо се ја и мој пријатељ изјаснили знат ће се свакако на сједници када се буде бирао Дом народа", рекао је Плехо.

Додаје како је демократско право да се свако изјасни како хоће, а да он зна "ко је и шта је".

"Такође, свако може дати своје мишљење о томе, то је такођер демократско право", наводи Плехо.

За тачну и потпуну информацију о овоме очито ћемо морати сачекати формирање Скупштине КС. Несумњиво је да ће ово, уколико се покаже тачним, изазвати доста буре и полемике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана