Боснићу притвор, спремна оптужница

Г. М. - Ж. Д.
Боснићу притвор, спремна оптужница

Сарајево - Тужилац Дубравко Чампара рекао је јуче да ће Тужилаштво БиХ тражити продужетак притвора за вођу вехабијске заједнице у БиХ Хусеина Билала Боснића, осумњиченог за тероризам, односно организовање одлазака држављана БиХ на страна ратишта, а који је ухапшен у акцији "Дамаск".

- Вјерујем да ће му бити продужен притвор - рекао је Чампара, али није прецизирао када ће то затражити.

Портпарол Тужилаштва Борис Грубешић каже да би данас требало да саопшти да ли је оптужница против Боснића, коме тромјесечни притвор истиче 3. децембра, комплетирана те да у јавност изнесе детаље у вези са тражењем продужетка притвора за ухапшене у акцији "Дамаск".

"Глас Српске" незванично сазнаје да је о дјеловању Боснића и његових сарадника прикупљено много доказа и свједока, те да је оптужница комплетирана и да ће Суду БиХ бити поднесена наредних дана.

- Тужилаштво је дошло до великог броја доказа за Боснићево подржавање акција терористичке организације Исламска држава (ИС) и организовање одласка младића из БиХ на сиријско ратиште - каже наш саговорник.

Боснића су, заједно са још 15 вехабија, ухапсили припадници СИПА 3. септембра. У наставку акције 13. новембра ухапшено је још 11 особа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана