Bosnić prijeti i Vatikanu

G. M.
Bosnić prijeti i Vatikanu

Rim - Za islamističku militantnu grupu "Islamska država Iraka i Levanta" (ISIL) bori se 50 Italijana u čijem je regrutovanju učestvovao vehabijski vođa iz BiH Bilal Bosnić, koji je za italijanske medije potvrdio da je i Vatikan meta islamista.

- Mi muslimani vjerujemo da će jednog dana čitav svijet biti islamska država. Naš cilj je da čak i Vatikan postane muslimansko mjesto. Ja možda to neću dočekati, ali doći će takvo vrijeme - rekao je Bosnić italijanskoj štampi.

Bosnić je potvrdio da se iz Italije šalje novac za podršku ISIL-u i da je među muslimanskim zajednicama u Italiji pozivao mlade ljude na džihad.

Zvaničnici Vatikana demantovali su tvrdnju je papa Franjo meta ISIL-a, ali je italijanska vlada podigla stepen bezbjednosti kako se nastavljaju pojavljivati informacije o regrutovanju Italijana za tu terorističku grupu.

Portparol Vatikana Federiko Lombardi rekao je da nema posebne zabrinutosti u Vatikanu.

Zamjenik ministra unutrašnjih poslova Italije Filipo Bubiko rekao je da je Vlada zabrinuta zbog bezbjednosti "osjetljivih meta" kao što su ambasade u Italiji, Vatikan, katoličke crkve, transportna čvorišta i istorijska mjesta kao što je Koloseum. Neimenovani izvor rekao je da je određeni broj džihadista ušao u Italiju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana