Боснић пријети и Ватикану

Г. М.
Боснић пријети и Ватикану

Рим - За исламистичку милитантну групу "Исламска држава Ирака и Леванта" (ИСИЛ) бори се 50 Италијана у чијем је регрутовању учествовао вехабијски вођа из БиХ Билал Боснић, који је за италијанске медије потврдио да је и Ватикан мета исламиста.

- Ми муслимани вјерујемо да ће једног дана читав свијет бити исламска држава. Наш циљ је да чак и Ватикан постане муслиманско мјесто. Ја можда то нећу дочекати, али доћи ће такво вријеме - рекао је Боснић италијанској штампи.

Боснић је потврдио да се из Италије шаље новац за подршку ИСИЛ-у и да је међу муслиманским заједницама у Италији позивао младе људе на џихад.

Званичници Ватикана демантовали су тврдњу је папа Фрањо мета ИСИЛ-а, али је италијанска влада подигла степен безбједности како се настављају појављивати информације о регрутовању Италијана за ту терористичку групу.

Портпарол Ватикана Федерико Ломбарди рекао је да нема посебне забринутости у Ватикану.

Замјеник министра унутрашњих послова Италије Филипо Бубико рекао је да је Влада забринута због безбједности "осјетљивих мета" као што су амбасаде у Италији, Ватикан, католичке цркве, транспортна чворишта и историјска мјеста као што је Колосеум. Неименовани извор рекао је да је одређени број џихадиста ушао у Италију.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана