Босић злоупотребом потписа починио кривично дјело

Горан Маунага
Босић злоупотребом потписа починио кривично дјело

Бањалука - Српска напредна странка (СНС) упутила је јуче поднесак Централној изборној комисији (ЦИК) БиХ којим оспорава кандидатуру предсједника ПДП-а Младена Иванића за члана Предсједништва БиХ у име Савеза за промјене наводећи да је приликом његове пријаве почињено кривично дјело јер је злоупотријебљен потпис лидера СНС-а Хаџи Јована Митровића.

Митровић је тиме потврдио најаве да ће затражити повлачење свог потписа с Иванићеве кандидатуре наводећи да се ради о превари јер је свој бланко потпис за пријаву кандидата за предсједника РС и члана Предсједништва БиХ у име Савеза за промјене дао искључиво како би били кандидовани представници СДС-а. Осим Митровића документ је у име Савеза за промјене потписао и лидер СДС-а Младен Босић. За предсједника РС кандидован је Огњен Тадић из СДС-а, али је умјесто другог кандидата из те странке пријављен Иванић.

- Поднесак који смо упутили је процедурална претходница званичне жалбе коју ћемо поднијети до краја седмице. Прослиједили смо документацију којом оспоравамо могућност да Иванић буде кандидат Савеза за промјене. У поднеску се говори и о кривичном дјелу које је починио лидер СДС-а Младен Босић. Ријеч је о кривичном дјелу фалсификовања исправе, јер је злоупотријебљен мој потпис. Дао сам бланко потпис Босићу уз договор да на листи могу да буду само кандидати СДС-а, али је то Босић злоупотријебио - истакао је Митровић.

 

Oпширније прочитајте у штампаном или електронском издању "Гласа Српске"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана