Bosić najodgovorniji za izborni poraz SDS-a

Goran Maunaga
Bosić najodgovorniji za izborni poraz SDS-a

Pale - SDS je gubitnik na opštim izborima, za šta nema opravdanja, a najveću odgovornost za to snosi predsjednik stranke Mladen Bosić, zaključeno je u petak na Palama na sjednici Skupštine Asocijacije "Stvaraoci Srpske", koja okuplja osnivače SDS-a.

Predsjednik Skupštine Asocijacije "Stvaraoci Srpske" Momčilo Krajišnik naglasio je da najveću odgovornost za neuspjeh ili uspjeh jedne stranke snosi predsjednik i da Bosić ima najveću odgovornost za izborni rezultat.

- Koordinacioni odbor Asocijacije zatražio je sastanak sa rukovodstvom SDS-a na kome bismo ukazali na propuste na proteklim izborima - rekao je Krajišnik i dodao da je bilo i dosta objektivnih razloga koji su doprinijeli izbornom rezultatu SDS-a, navodeći da se stranka teško oporavila nakon što je međunarodna zajednica smijenila kompletnu garnituru s ciljem da je uništi.

Član Koordinacionog odbora Asocijacije Dragoljub Mičić istakao je da ne postoji opravdanje za poraz kakav je SDS doživio na opštim izborima 12. oktobra.

- Izbori su izgubljeni jer naš kandidat za predsjednika RS nije pobijedio, bez obzira na to koliko imamo odborničkih mjesta u skupštinama. SDS počiva i opstaje na svijetloj prošlosti, ali nema sadašnjosti i ima upitnu budućnost - naglasio je Mičić.

 

Opširnije pročitajte u štampanom ili elektronskom izdanju "Glasa Srpske"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana