Босић најодговорнији за изборни пораз СДС-а

Горан Маунага
Босић најодговорнији за изборни пораз СДС-а

Пале - СДС је губитник на општим изборима, за шта нема оправдања, а највећу одговорност за то сноси предсједник странке Младен Босић, закључено је у петак на Палама на сједници Скупштине Асоцијације "Ствараоци Српске", која окупља осниваче СДС-а.

Предсједник Скупштине Асоцијације "Ствараоци Српске" Момчило Крајишник нагласио је да највећу одговорност за неуспјех или успјех једне странке сноси предсједник и да Босић има највећу одговорност за изборни резултат.

- Координациони одбор Асоцијације затражио је састанак са руководством СДС-а на коме бисмо указали на пропусте на протеклим изборима - рекао је Крајишник и додао да је било и доста објективних разлога који су допринијели изборном резултату СДС-а, наводећи да се странка тешко опоравила након што је међународна заједница смијенила комплетну гарнитуру с циљем да је уништи.

Члан Координационог одбора Асоцијације Драгољуб Мичић истакао је да не постоји оправдање за пораз какав је СДС доживио на општим изборима 12. октобра.

- Избори су изгубљени јер наш кандидат за предсједника РС није побиједио, без обзира на то колико имамо одборничких мјеста у скупштинама. СДС почива и опстаје на свијетлој прошлости, али нема садашњости и има упитну будућност - нагласио је Мичић.

 

Опширније прочитајте у штампаном или електронском издању "Гласа Српске"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана