Босић: Српској обезбиједити стабилност

Глас Српске
Босић: Српској обезбиједити стабилност

Бањалука - Замјеник предсједавајућег Представничког дома парламента БиХ Младен Босић сматра да је неопходно српско јединство након подношења захтјева за ревизију пресуде Међународног суда правде по тужби против Србије и Црне Горе, да би Републици Српској била обезбијеђена стабилност.

"У овом тренутку одлуке не смијемо доносити емоцијама, него у складу са највишим интересима Републике Српске", рекао је Босић на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске о информацији о захтјеву за ревизију пресуде Међународног суда правде по тужби против Србије и Црне Горе.


Он каже да се сада поставља питање шта је Србима Дејтонски мировни споразум, да ли би требало да га бране или им више није интерес?

"Ако сматрамо да би требало сачувати Дејтонски споразум и овакав статус Републике Српске, онда не смијемо да учествујемо у рушењу институција које су формиране овим споразумом, него да их искористимо", рекао је Босић и подсјетио да Хрвати у БиХ желе нову територијалну и политичку расподјелу.

Он је нагласио да је потребно јединство српског народа које ће дати снагу политички аргументима.

"Јединство значи сарадњу и договор и не може бити успостављено на начин да неко нешто наређује", додао је Босић.

Он је оцијенио да је јасна порука послата из Вијећнице у Сарајеву, а то је наставак бошњачке политике која је дефинисана са двије ријечи - агресија и геноцид.

"То што је речено у Вијећници наставак је онога што слушамо од 1992. године. Понашање бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића јесте државни удар на институције БиХ, међу којима је Предсједништво БиХ, што мора бити одбачено", закључио је Босић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана