Босић: Од референдума нема ништа

Срна
Босић: Од референдума нема ништа

Бањалука - Предсједник Српске демократске странке /СДС/ Младен Босић рекао је да од референдума, који је обећавао предсједник Републике Српске Милорад Додик, нема ништа док су он и његови политички представници на власти.

Босић је на конференцији за новинаре у Бањалуци рекао да се показало да је СДС био у праву када су тврдили да од референдума неће бито ништа због чега су, како каже, њихови посланици у Народној скупштини Републике Српске били уздржани у вези са одлуком о провођењу референдума.

Он је истакао да СДС неће гласати ни за једну иницијативу о изјашњавању грађана, све док се не проведе референдум о раду Суда и Тужилаштва БиХ.

Босић је оптужио предсједника Републике Српске Милорада Додика да је "одустајањем од референдума о Суду и Тужилаштву БиХ показао политички кукавичлук".

"Чиста је лаж да се референдум отказује јер га не подржава опозиција и да би опозиција опструисала провођење референдума на локалном нивоу", тврди Босић, оптужујући Додика да је, како каже, својим активностима урушио уставни положај Народне скупштине Републике Српске, јер она једина има ексклузивно право за доношење одлуке о провођењу рефередума.

Босић је рекао да је дошло вријеме да се сви окрену стварима од којих се живи, те да надлежни дају одговоре "зашто су пропале банке у Српској, зашто су у Српској најниже пензије, зашто нема активности на борби против криминала и корупције".

Коментаришући изјаву предсједника Српске да је Савез за промјене уствари "савез за рикверц", предсједник СДС-а је рекао да је "Република Српска кренула у рикверц откако је Додик дошао на њено чело".

Говорећи о одлуци предсједника Додика да закон о полицији и унутрашњим пословима врати Народној скупштини Српске на поновно разматрање, те најаву промјене Устава и укидање Вијећа народа, Босић је рекао да рекао да од тога ништа неће бити урађено, као и у случају референдума.

Он је напоменуо да представници СДС-а у заједничким органима БиХ неће уселити у нову зграду у Источном Сарајеву, јер је, како каже, неморално уложити толики новац у зграду која се налази недалеко од девастиране болнице.

Осврћући се на предстојеће локалне изборе, Босић је рекао да ће његову подршку у Бијељини добити кандидат којег одреди Градски одбор СДС-а када за то буде вријеме, као и да ће ова странка у Добоју побиједити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана