Босић: Не злоупотребљавати референдум

Срна
Босић: Не злоупотребљавати референдум

Бањалука - Предсједник Српске демократске странке /СДС/ Младен Босић рекао је да СДС није против референдума, али јесте против његове злоупотребе ради ситних, сопствених и страначких интереса.

Босић је на данашњој конвенцији бањалучког СДС-а оцијенио да је пуно приче у јавности о референдуму о Дану Републике, као и да је /предсједник Српске и лидер Савеза независних социјалдемократа /СНСД/ Милорад Додик тиме добио шта је хтио.


Он је додао да заказивање референдума седам дана прије локалних избора говори да примарни циљ није био да се ријеши питање Дана Републике, већ да се утиче на резултате избора. "Вјерујем да су грађани Српске тога свјесни", рекао је Босић.

Када је ријеч о предстојећим изборима у Бањалуци, Босић је навео да СДС и коалициони парнери сигурно неће поновити грешку од прије четири године.

"Да смо тада изашли са једним кандидатом десиле би се значајне промјене у протекле четири године, не само у Бањалуци већ и у Српској. Главна битка за промјене је у Бањалуци и Савез за промјене и СДС су спремни, а на Бањалучанима да одлуче да ли ће и даље да живе у оваквом друштву или ће гласати за промјене", напоменуо је Босић.

Он је рекао да ће губитак власти СНСД-а у Бањалуци значити пут за промјене на нивоу Републике Српске.

Босић је рекао и да је убијеђен да ће Савез за промјене побиједити и да тај оптимизам проистиче из чињенице да су прије четири године заједно имали убједљиву побједу коју су на неки начин испустили.

"Због те грешке је Милорад Додик успио да се провуче на изборима за предсједника Српске. Значи Бањалука је и прије четири године гласала за Савез за промјене, али да нисмо подијелили своје гласове била би скроз другачија ситуација у Српској. Не бисмо се бавили свађама и конфликтима, већ бисмо причали како да боље живимо", оцијенио је Босић.

На конвенцији Градског одбора СДС-а Бањалука вечерас су представљени изборни програм и кандидатска листа за одборнике у градској скупштини.

Конвенцији је одржана у дворани "Обилићево", а скупу су присуствовали и потпредсједник СДС-а Огњен Тадић, предсједник Градског одбора Предраг Вулин, те кандидат Савеза за промјене за градоначелника Бањалуке Драган Чавић.

Босић ће вечерас присуствовати и конвенцији Савеза за Градишку на којој ће бити представљен кандидат Савеза за начелника општине Градишка Зоран Латиновић и кандидатска листа за локалну скупштину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана