Босић: Корупција један од највећих проблема у БиХ

Срна
Босић: Корупција један од највећих проблема у БиХ

Сарајево - Замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић истакао је данас у Сарајеву да корупција представља један од највећих проблема у БиХ и да је значајан број других проблема, попут сиромаштва и незапослености, у уској вези са распрострањеношћу корупције.

Обраћајући се учесницима годишње конференције о антикорупцији, Босић је рекао да је Парламентарна скупштина БиХ мјесто гдје треба разговарати о овим проблемима и мјесто гдје треба да се доносе одлуке уз помоћ којих ће борба против корупције бити ефикаснија, саопштено је из парламента.

Босић је подсјетио на то да је у јуну прошле године одржана тематска сједница Представничког дома парламента БиХ на којој је разговарано о стању правосуђа, с посебним освртом на борбу против организованог криминала и корупције.

Међутим, рекао је Босић, никада нису проведени закључци са те сједнице, међу којима је и закључак да Савјет министара БиХ најкасније у року од 120 дана припреми и у парламентарну процедуру достави измјене и допуне Закона о Високом судском и тужилачком савјету БиХ те предузме друге иницијативе да би БиХ имала механизме за што одговорнију и ефикаснију борбу против криминала и корупције.

Та чињеница, истакао је Босић, говори о вољи само декларативне природе да се у БиХ отклоне проблеми у вези са организованим криминалом и корупцијом.

Осим Босића, на конференцији "Борба против корупције кроз унапређење законодавног оквира и јачање капацитета антикорупционих институција" парламент БиХ представљала је предсједавајућа Комисије за финансије и буџет Дома народа и замјеник предсједавајућег Огранка Глобалне организације парламентараца за борбу против корупције /ГОПАК/ у Парламентарној скупштини БиХ Љиља Зовко.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана