Босић: Договор о кандидатима за начелнике општина и градоначелника

Срна
Босић: Договор о кандидатима за начелнике општина и градоначелника

Бијељина - Лидер Српске демократске странке /СДС/ Младен Босић рекао је да је Главни одбор странке данас у Бијељини постигао договор о кандидатима за предстојеће локалне изборе у свим општинама у Српској, прије свега на нивоу начелника општина и градоначелника.

"Постигли смо договор у вези са именима кандидата, мада треба обавити још пар разговора до 4. јула, када је крајњи рок за пријављивање имена и листа", рекао је Босић новинарима након сједнице Главног одбора.


Босић каже да СДС има јаке кандидате у свим општинама, а тамо гдје је договорено да буду подржани неки други кандидати из Савеза за промјене, имаће подршку СДС-а.

"Свјесни смо да наши политички противници на челу са СНСД-ом покушавају на све начине да побољшају свој ждебаклж од прије четири године на локалним изборима", каже Босић и наглашава да СДС очекује изузетно добар резултат на предстојећим изборима, чак и бољи него претходни пут.

Он каже у Бијељини не би требало бити дилеме у вези са побједом СДС-овог кандидата Миће Мићића, а увјерен је да ће тако бити и у Добоју и у Источном Сарајеву.

Босић каже да ће кандидат Савеза за промјене Драган Чавић у Бањалуци однијети побједу на изборима јер ове године имају јединственог кандидата, за разлику од прије четири године када су имали два кандидата.

Он је рекао да је Главни одбор разматрао и општу политичку ситуацију и предложену адаптацију Споразума о стабилизацији и придруживању са ЕУ, те потврдио ранији став СДС-а да очекује да се Република Српска, односно њена власт, изјасни да ли је споразум за Српску прихватљив.

"Као представници власти из Републике Српске у Сарајеву ћемо, свакако, подржати било какве одлуке руководства Српске и стати иза њих. То је принцип који је договорен приликом договора око механизма координације - да све што се тиче европске заједнице мора добити сагласност оба ентитета и нивоа БиХ", рекао је Босић.

Он каже да на састанак код предсједника Републике Српске Милорада Додика у вези са предложеном адаптацијом Споразума о стабилизацији и придруживању са ЕУ неће доћи, иако јесте добио позив.

Босић појашњава да нико из СДС-а неће присуствовати том састанку, али ће СДС поштовати било какав став Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана