Борјана Кришто каменована испред породичне куће у Ливну

klix.va
Борјана Кришто каменована испред породичне куће у Ливну

Ливно - Двадесетпетогодишњи мушкарац камењем је гађао замјеницу предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ и замјеника предсједника ХДЗ-а БиХ Борјану Кришту испред породичне куће у Ливну.

Из Министарства унутрашњих послова Кантона 10 саопштено је да су понедјељак у 17:25 часова припадници Полицијске управе Ливно примили дојаву да је око 16:30 часова непозната особа дошла пред двориште породичне куће у ул. Згона (Ливно), а која је у власништву Борјане Криште те уз псовке и вријеђање бацала камење према њој (која се налазила у дворишту).


"Увиђај на мјесту догађаја обавили су припадници Полицијске управе Ливно и том приликом у дворишту породичне куће пронашли два мања камена и ван дворишта два камена, оперативним радом на терену пронађена је особа Ф. К. рођен 1991. године у Ливну, те спроведена у ПП Ливно, након чега је лишен слободе, због постојања основа сумње да је починио кривично дјело угрожавање безбједности. Даљњи оперативни рад је у току", стоји у саопштењу.

Информацију о томе да је ријеч о Борјани Кришто потврдио нам је портпарол МУП-а К10 Ивица Врдољак који је казао да је у тренутку инцидента с Криштом у дворишту била и њена пријатељица.

"Особа која је послије пронађена бацила је два камена према њима, а која нису никога погодила. Борјана Кришто није повријеђена", рекао је Врдољак.

Подсјећамо, прошле седмице објављена је информација да је Удружење "Хрватска жена Ливно" само прошле године инкасирало 100 хиљада КМ од Савјета министара БиХ, а да се на челу тог удружења Тихана Кржељ, снаха Борјане Кришто (дјевојачки Кржељ).

Тихана Кржељ удата је за јединог Борјаниног брата, а цијело Ливно потреса сазнање колико је буџетских средстава стизало у удружење које води Тихана Кржељ у тренутку док из Ливна трбухом за крухом одлазе ријеке младих људи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана