Borislav Bojić napustio SDS

Borislav Bojić napustio SDS 07.03.2018 16:24 | Glas Srpske

Sarajevo - Borislav Bojić istupio je danas iz Kluba poslanika SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i ubuduće će u Parlamentu BiH djelovati kao samostalni poslanik.

Bojić je u toku obraćanja u Parlamentu potvrdio ono što se već danima spekuliše i na taj način demantovao svog, sada već bivšeg šefa, Vukotu Govedaricu, predsjednika SDS-a.

Govedarica je za pojedine medije juče izjavio da nisu tačni navodi da će Bojić napustiti stranku.

On je izjavio novinarima u Sarajevu da smatra da se stranka udaljila od ideje koja se zove SDS i da je jedan broj ljudi stranku doveo u tešku poziciju.  

"Ne može stranka da djeluje samo na relaciji Marijin dvor - Lukavica, posebno kada je riječ o odnosu prema Krajini i krajiškim kadrovima. To je duže vrijeme prisutno u SDS-u i ne želim da nosim odgovornost za SDS. Smatram da tu odgovornost trebaju da nose oni koji su SDS doveli u ovu poziciju", rekao je Bojić u pauzi sjednice Predstavničkog doma.

Na pitanje da li je napustio i članstvo u SDS-u, Bojić je odgovorio da "čim izađete iz Kluba izađete i iz stranke, ali oto-potom". 

"Već duže vremena moji stavovi koje sam iznosio unutar stranke vrlo često nisu bili korespodentni sa stavovima drugih u stranci. U posljednje vrijeme to je prevršilo svaku mjeru", tvrdi Boijić.

On je izjavio da o ovom svom postupku nije obavijestio rukovdstvo stranke te da će to saznati od medija.



© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica