Борислав Бојић напустио СДС

Глас Српске
Борислав Бојић напустио СДС

Сарајево - Борислав Бојић иступио је данас из Клуба посланика СДС-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ и убудуће ће у Парламенту БиХ дјеловати као самостални посланик.

Бојић је у току обраћања у Парламенту потврдио оно што се већ данима спекулише и на тај начин демантовао свог, сада већ бившег шефа, Вукоту Говедарицу, предсједника СДС-а.

Говедарица je за поједине медије јуче изјавио да нису тачни наводи да ће Бојић напустити странку.

Он је изјавио новинарима у Сарајеву да сматра да се странка удаљила од идеје која се зове СДС и да је један број људи странку довео у тешку позицију.  

"Не може странка да дјелује само на релацији Маријин двор - Лукавица, посебно када је ријеч о односу према Крајини и крајишким кадровима. То је дуже вријеме присутно у СДС-у и не желим да носим одговорност за СДС. Сматрам да ту одговорност требају да носе они који су СДС довели у ову позицију", рекао је Бојић у паузи сједнице Представничког дома.

На питање да ли је напустио и чланство у СДС-у, Бојић је одговорио да "чим изађете из Клуба изађете и из странке, али ото-потом". 

"Већ дуже времена моји ставови које сам износио унутар странке врло често нису били коресподентни са ставовима других у странци. У посљедње вријеме то је превршило сваку мјеру", тврди Боијић.

Он је изјавио да о овом свом поступку није обавијестио руковдство странке те да ће то сазнати од медија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана