Борис Јеринић, новоизабрани градоначелник Добоја: Није било шансе да изгубим од приправника у СДС-у

Дарко Момић
Борис Јеринић, новоизабрани градоначелник Добоја: Није било шансе да изгубим од приправника у СДС-у

Људи у врху СДС-а предвођени Вукотом Говедарицом, Драганом Ћузуланом, Игором Остојићем и Младеном Босићем одавно су изгубили компас, а њихово тумарање и вођење политике своје резултате најбоље је показало у недјељу у Добоју, каже у интервјуу за “Глас Српске” бивши функционер СДС-а и новоизабрани градоначелник Добоја Борис Јеринић који је у недјељу на пријевременим изборима као независни кандидат освојио 89,40 одсто гласова.

Он признаје да је прижељкивао, али није очекивао подршку чак 90 одсто бирача и истиче да му је основни циљ да не изневјери бираче.

ГЛАС: Како ћете оправдати огромно повјерење које сте добили?

ЈЕРИНИЋ: Кроз сарадњу са свим институцијама, а да ћемо имати добру сарадњу показале су посјете и премијера Радована Вишковића и предсједнице Жељке Цвијановић и српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика. То су препознали грађани Добоја и зато су ми, између осталог и дали повјерење.

ГЛАС: Овако лош резултат СДС-а у сада је то већ сасвим јасно, бившем бастиону ове странке, није баш био за очекивање?!

ЈЕРИНИЋ: Када су нас избацивали из странке, говорили су да ми нисмо СДС и да ми нисмо доносили резултат СДС-у у Добоју, а у недјељу се показало ко прави резултат. Говедарица је био повјереник за Добој и око себе је окупио бивше и социјалисте и НДП и ДНС... С њим је била и она прва, само није била права СДС-а. У ствари, били су они који нису могли да буду ни приправници у СДС-у, чиме се још једном потврдило да њему одговарају подобни, а не људи који доносе резултат.

ГЛАС: Ваш противкандидат Небојша Шајиновић рекао је да вам неће честитати на побједи зато што сте до ње дошли на непоштен начин. Како то коментаришете?

ЈЕРИНИЋ: Не могу то да схватим, јер он тиме показује да не уважава вољу више од 30.000 грађана Добоја. Ја њему честитам на резултату који је направио, јер испада да има око 3.400 људи који су вјеровали да он има некакав програм.

ГЛАС: Како оцјењујете тврдње да су и то углавном гласови бирача СНСД-а који су се годинама борили против градоначелника Обрена Петровића, а не гласови бирача СДС-а?!

ЈЕРИНИЋ: Слажем се да међу тих 3.400 бирача има велики број оних који су искомплексирани, јер двије деценије не могу да побиједе у Добоју.

ГЛАС: За разлику од Небојше Шајиновића, потпредсједник СДС-а Милован Бјелица оцијенио је да је СДС пред колапсом и позвао предсједника СДС-а Вукоту Говедарицу да се повуче са чела странке.

ЈЕРИНИЋ: Ја сам то говорио када је било вријеме, плашим се да је сада касно. Они су заробили странку, истјерали најјачи одбор, а на крају су Вукота Говедарица и Младен Босић завршили у Вијећу народа Републике Српске и Дому народа БиХ, чиме су показали да им је то био и основни циљ.

ГЛАС: За нешто више од годину и по ће редовни локални избори. Да ли ћете поново бити кандидат за градоначелника Добоја?

ЈЕРИНИЋ: Мој основни задатак је оправдам повјерење, јер је то основни предуслов за било чију кандидатуру, па тако и за моју.

Све је могуће

 

ГЛАС: До када ће бивши добојски СДС-овци наступати као неформална Обренова група?

ЈЕРИНИЋ: Једино што могу да вам кажем о нашем будућем наступу је да ћемо наступати заједно.

ГЛАС: Да ли је могуће да колективно приступите СНСД-у или да се колективно вратите у СДС?

ЈЕРИНИЋ: Све је могуће. Ми смо за разговор са свима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана