Бореновић о набавци оружја: Као да се ради о 2.500 нуклеарних бојевих глава

N1
Бореновић о набавци оружја: Као да се ради о 2.500 нуклеарних бојевих глава

Сарајево - Бранислав Бореновић, предсједник Партије демократског прогреса рекао је данас да је прича о куповини оружја за Министарство унутрашњих послова Републике Српске – предимензионирана, као да се ради о као да се ради о 2.500 нуклеарних бојевих глава

Бореновић је гостујући на Н1 телевизији коментарисао актуелну политичку ситуацију у Босни и Херцеговине. Говорио је о кампањи која је већ почела иако је до избора остало пола године.

''Потпуно је јасно да су ови избори од суштинске важности за будућност и да се морају срести најјаче политике фигуре. Мислим да ће ови избори показати у којем правцу иду Република Српска и Босна и Херцеговина. Грађани ће имати прилику да бирају између два концепта'', рекао је Бореновић.

Бореновић је рекао да је потпуно увјерен у изборну побједу.

''Врло вјероватно, један од потенцијалних кандидата за српског члана Предсједништва је и господин Младен Иванић. Потпуно је јасно да ћемо ми и СДС на изборе изаћи са два кандидата, другог кандидата ће дати СДС. Знате да смо ми урадили програм обнове Републике Српске. Евидентно је да ћемо у изборе ићи заједно с колегама из опозиционог блока, потпуно смо увјерени да ћемо побиједити. Биће тешко. За владајуће странке ови избори значе као Судњи дан'', додао је он.

О куповини наоружања у МУП-у РС Бореновић је рекао:

''Мени је та сва прича предимензионирана. 2.500 пушака као да се ради о 2.500 нуклеарних бојевих глава, није ми драго што се о томе пише у свјетским медијима. Волио бих да нас спомињу у контексту запошљавања у софтверској или аутомобилској индустрији. Велика димензија је дата том случају. Видимо да су се ту највише запетљали владајући политичари из РС. Свјесни смо ми чињенице да ће на нас бити страшан притисак, да ће бити монтираних процеса како би нас режим зауставио. Не могу нас зауставити ни пријетње, ни пушке, ни монтирани процеси'', закључио је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана