Бореновић: Усвојена Декларација о будућности Српске

Бореновић: Усвојена Декларација о будућности Српске 07.10.2017 17:56 | Срна

Бањалука - Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је данас у Бањалуци да је та странка усвојила Декларацију о будућности Републике Српске и Програм обнове Српске.

Након Осмог програмског сабора ПДП-а, одржаног у Културном центру "Бански двор", Бореновић је рекао новинарима да ПДП нуди мирну будућност и ради на томе да Српска добије модерну економију 21. вијека.


"Дефинисали смо шта од данас до 2025. године треба направити у сваком сегменту друштва да би Српска била економски богата и да у њој људи могу живјети од свог рада", рекао је Бореновић.

Он каже да су понуђени планови запошљавања, јер је потребно да у Српској ради 350.000 грађана, након чега би се просјечна пензија могла повећати на више од 500 КМ, а просјечна плата на више од 1.000 КМ.

Бореновић је рекао да је припремљен и детаљан план демографске обнове Српске, према коме би значајан новац био исплаћиван за свако наворођенче, као и за материнске додатке мајкама са троје, четворо и више дјеце.

Лидер ПДП-а је рекао да је Српској потребна владавина права, морална обнова, политичка стабилност и европска будућност и стандард.

Бореновић је рекао да је ПДП за 18 година израстао у снажну и озбиљну странку која може још добрих ствари понудити Српској, те да су спремни да већ за годину дана уђу у Владу Српске и "раздрмају" сва министарства како би остварили циљеве из Програма обнове Српске.

Почасни предсједник ПДП-а Младен Иванић је навео да је та странка, док је била на власти, стабилизовала финансијски сектор, те оставила банкарски сектор најјачим.

"То је доба када су предузећа из Федерације БиХ почела да преносе своја сједишта у Српску јер је ту било стабилније. Српска је тада издржала огромне притиске међународних институција у смислу уставног урушавања Српске", рекао је Иванић.

Он је рекао да је ПДП, док је била на власти, порезе на доприносе и плате са око 80 одсто свела на 52 одсто, послије чега је почео раст запошљавања.

Иванић је рекао да документи усвојени на програмском сабору ПДП-а представљају нову визију за наредних 10 година, те да се ради о најозбиљнијим политичким документима са практичним мјерама у економији, демографији, личној и социјалној сигурности.

Програмском сабору ПДП-а присуствовали су високи функционери, чланови и симпатизери ПДП-а, лидери СДС-а Вукота Говедарица и НДП-а Драган Чавић, представници СНС-а из Србије, као и бројни грађани.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица