Бореновић: Покушаћемо да оспоримо усвојене акте

Срна
Бореновић: Покушаћемо да оспоримо усвојене акте

Бањалука - Посланик ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Бранислав Бореновић изјавио је у Бањалуци да ће опозиција у складу са Уставом и законима покушати да у надлежним институцијама оспори акте које је вечерас усвојио парламент на, како тврди, "нелегалној сједници".

"Од данас више неће бити ништа исто. Предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић је обмануо Скупштину и народ, рекавши да нико физички ништа не смије урадити против посланика и са генералним секретаром Марком Аћићем показао је право лице", рекао је Бореновић вечерас новинарима у холу Народне скупштине, након завршетка скупштинске сједнице и додао да опозиција неће ноћити у парламенту.


Он каже да је опозиција одлучила да истраје и сачува највишу законодавну институцију и да тражи да Чубриловић и Аћић оду са функција уколико се жели заједнички рад у парламенту.

Бореновић каже да ће опозиција разговарати са грађанима, држати парламентарне часове и указивати на, како тврди, "криминалне активности владајуће коалиције у Српској".

"Овдје је данас било много притисака, пријетњи и покушаја физичких обрачуна. Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач је вербално и скоро физички насрнуо на нашег посланика Адама Шукала, што је недопустиво", каже Бореновић.

Шукало је најавио да ће код надлежног тужиоца сутра поднијети пријаву против Лукача, због вербалних пријетњи.

Шеф Клуба посланика СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Вукота Говедарица сматра је да "режим у Српској и репресија морају престати".

У Бањалуци је вечерас окончана редовна сједница Народне скупштине, којој није присуствовала опозиција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана