Бореновић: Подршка за повлачење одлуке о објављивању резултата пописа

Срна
Бореновић: Подршка за повлачење одлуке о објављивању резултата пописа

Бањалука - Главни одбор ПДП-а подржао је данас представнике те партије у заједничким институцијама БиХ у напорима да се заустави "фарса у вези са пописом становништва" и искористе сви политички и други напори да се повуче одлука о објављивању резултата пописа, рекао је предсједник странке Бранислав Бореновић.

Он је рекао да се у том контексту даје и подршка да се искористе сви елементи како би се заштитио интерес српског народа и Републике Српске, али и свих других народа и цијеле БиХ.


"Најмање нам треба фалсификован, нетачан и лажан попис становништва", изјавио је Бореновић новинарима у Бањалуци, након сједнице Главног одбора.

Бореновић је за адаптацију Споразума о стабилизацији и придруживању /ССП/ рекао да је ПДП заступа то да сваки ниво власти, посебно онај ниво који ће то спроводити, изнесе свој став, те да очекује у што скорије вријеме став Владе Српске о том питању како би се и понашали у складу са тим ставом.

Он је навео да представници ПДП-а неће ићи сутра на састанак који је заказао предсједник Републике Српске Милорад Додик о адаптацији ССП-а, јер "ПДП нема ниједног министра ни директора у институцијама у Српској, а Додик има могућност да провјери свој став са кључним носиоцима власти у Српској".

Бореновић је рекао и да је одлучено да се настави даље са оштрим критикама постојећег стања у Српској, посебно економског, те неефикасне борбе против корупције и криминала, као и то да се разматра намјера да опозиција организује протесте у Требињу због поскупљења струје.

Он је навео да ће на предстојеће локалне изборе из ПДП-а бити 14 кандидата за начелнике и градоначелнике у Српској и Федерацији БиХ, од којих је највећи дио усаглашен унутар Савеза за промјене, додајући да ће у најмање три општине ПДП имати своје кандидате за начелнике.

"Задовољни смо како водили преговоре унутар Савеза за промјене у оквиру заједничког наступа и очекујем да ћемо у наредних неколико дана дефинисати и преостале локалне заједнице које су спорне. За сада у најмање 58 општина/градова Савез за промјене ће имати заједничке кандидате за начелнике и градоначелнике", навео је Бореновић.

Он је додао да ће ПДП у 60 локалних заједница изаћи са својим одборничким листама на којима ће бити око 2.000 кандидата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана