Бореновић: Опозиција ће присуствовати наредној сједници Народне Скупштине

Срна
Бореновић: Опозиција ће присуствовати наредној сједници Народне Скупштине

Источно Сарајево - Посланик ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Бранислав Бореновић рекао је данас у Источном Сарајеву да ће посланици опозиције на наредној сједници парламента Српске бити у сали и наставити инсистирати на својим легитимним захтјевима.

"То је наше легитимно право. Ми смо у парламенту и из њега не идемо. Нас из парламента могу само изнијети", поручио је Бореновић.


Бореновић сматра да је "врло упитно ко је данас власт у Републици Српској, на који начин је конципирана, јер је већина формирана на бази једне свеопште трговине коју је омогућио Изборни закон".

Коментаришући изјаву предсједника Народне скупштине Републике Српске Недељка Чубриловића да је опозиција прекршила Пословник о раду, а не владајућа већина, Бореновић каже да је народним посланицима онемогућено да учествују у раду Народне скупштине само зато што су инсистирали на поштовању Пословника и аката Народне скупштине и инсистирали на уставној обавези да парламент ради у свом пуном капацитету.

Бореновић сматра да је Чубриловић могао једноставно рјешити овај проблем - рећи да прекида сједницу и у року од неколико дана, када он као предсједник парламента одлучи и обезбиједи услове, да ревизорски извјештај буде на сједници, да ће бити настављен рад.

"Неуважавањем ставова 31 народног посланика показао је велику слабост", рекао је Бореновић, тврдећи да "највећу одговорност за то шта се десило у Народној скупштини Републике Српске има Недељко Чубриловић који то није смио дозволити".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана