Бореновић: Очекујемо највећи раст у Новом Граду

Срна
Бореновић: Очекујемо највећи раст у Новом Граду

Нови Град - Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је вечерас да ова странка на предстојећим изборима очекује највећи раст управо у Новом Граду.

"Нови Град ће бити позитивно изненађење, очекујемо највећи раст у општини Нови Град и да ће ПДП бити стуб будуће скупштинске већине, надамо се да ћемо имати четири одборника", рекао је Бореновић на предизборном скупу ПДП-а у Новом Граду.

Према његовим ријечима, одборничка листа ПДП-а је спој младости и искуства и показује да ова странка има перспективу.

"Као и у већини градова и у Новом Граду имамо квалитетног заједничког кандидата за начелника општине. Овдје је то Миланко Михајилица, очекујемо да побиједи и да заједничким снагама учинимо да Нови Град буде бољи", истакао је Бореновић.

Он је навео да је у овој кампањи приоритет ПДП-а посао, боља инфраструктура и праведно друштво јер, како је рекао, локална власт треба да својим грађанима покаже резултат који ће бити мјерљив.

Носилац одборничке листе ПДП-а Бојан Вујановић рекао је да ће се кандидати ове странке залагати за рјешавање питања отварање граничног прелаза са Хрватском за теретни саобраћај и проблема најављене изградње одлагалишта радиоактивног отпада на Трговској гори у Хрватској.

"Заједно ћемо са вишим нивоима власти уложити напоре да се ови проблеми ријеше", рекао је он.

Вујановић је додао да ПДП приоритетним сматра питање радних мјеста, побољшање инфраструктуре и развој пољопривреде.

Предизборном скупу ПДП-а присуствовали су и почасни предсједник странке Младен Иванић и кандидат Савеза за промјене за начелника општине Нови град Миланко Михајилица.

Иванић: Била би срамота српског народа да је излазност била мања

Почасни предсједник ПДП-а Младен Иванић сматра да је добро што је излазност на референдум била таква да је он важећи и да би била срамота српског народа да се то није догодило.
"Да није било нас из опозиције тешко да би референдум успио. Важно је да је народ рекао своје, а сада се враћа на оно што сам у почетку рекао, закон ће се на неки начин морати прилагодити, на власти је да понуди, а ако буде рјешење прихватљиво ми ћемо га прихватити, а ако не буде прихватљиво онда нећемо прихватити", рекао је Иванић.

Он је навео да је најважије да се сада ствари смире, да се крене у неки норамалан живот и да се референдум не злоупотребљава.

Иванић је вечерас у Новом Граду присуствовао предизборном скупу ПДП-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана