Borenović: Obnoviti privredu Srpske i zaustaviti odlazak mladih

Srna
Borenović: Obnoviti privredu Srpske i zaustaviti odlazak mladih

Brčko - Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je danas u Brezovom Polju kod Brčkog da PDP nudi konkretna rješenja za obnovu poljoprivredne proizvodnje i privrednih kapaciteta, te kako omogućiti stanovništvu da živi od svog rada.

“Zbog toga je važno da ljudima koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom kroz garantovanu otkupnu cijenu i podršku države, pomognemo da plasiraju proizvode na tržište. Sve to prethodno treba zakonom urediti, da bi oni imali sigurnost”, pojasnio je Borenović koji je sa mještanima razgovarao u okviru kampanje “Razgovor sa građanima”.


Odgovarajući na pitanje novinara zašto je u okviru obilaska Republike Srpske odlučio da dođe upravo u Brezovo Polje, Borenović je rekao da je cilj PDP-a da posjeti što više mjesnih zajednica, a ne samo gradske centre Srpske.

“Brezovo Polje za nas ima snažnu simboliku, jer je PDP skoro uvijek pobjeđivao u ovom mjestu. Drago mi je što je Siniša Golić, koji je i naš kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Srpske, odlučio da baš sa stanovnicima Brezovog Polja razgovaramo o onome što je najvažnije za njih, a to je kako i od čega živjeti”, naglasio je Borenović, koji je sa mještanima razgovarao o moralnoj, ekonomskoj, demografskoj i političkoj obnovi Republike Srpske i BiH, kao i zaustavljanju trenda odlaska mladih iz države.

Borenović je naglasio da 7. oktobra očekuje dobre izborne rezultate u Brčkom, jer Opštinski odbor /OO/ PDP-a u ovom gradu ima dobar spoj mladosti i iskustva.

Golić, koji je predsjednik OO PDP-a Brčko Siniša, istakao je da je predstavljanje predizbornog ekonomskog programa cilj svih razgovora sa građanima koje stranka organizuje da bi čula glas naroda.

On je dodao da je PDP u Brčkom, nakon što je nekoliko godina bio opoziciona stranka, sada ponovo u vlasti što im omogućava da već sada počnu da realizuju svoje planove.

Golić je istakako da je PDP u brčanskoj vlasti već postigao dobre rezultate.

“Riječ je o povećanju materinskog dodatka sa 125 KM na 416 KM i da dobijanje tog dodatka sa tri bude produženo na 12 mjeseci. Nastojaćemo da doprinosimo i u oblasti poljoprivrede i privrede, gdje će fokus će biti na projektima samozapošljavanja”, rekao je Golić i dodao da će se stranka boriti za ostanak mladih na ovim prostorima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana