Бореновић: Обновити привреду Српске и зауставити одлазак младих

Срна
Бореновић: Обновити привреду Српске и зауставити одлазак младих

Брчко - Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је данас у Брезовом Пољу код Брчког да ПДП нуди конкретна рјешења за обнову пољопривредне производње и привредних капацитета, те како омогућити становништву да живи од свог рада.

“Због тога је важно да људима који се баве пољопривредном производњом кроз гарантовану откупну цијену и подршку државе, помогнемо да пласирају производе на тржиште. Све то претходно треба законом уредити, да би они имали сигурност”, појаснио је Бореновић који је са мјештанима разговарао у оквиру кампање “Разговор са грађанима”.


Одговарајући на питање новинара зашто је у оквиру обиласка Републике Српске одлучио да дође управо у Брезово Поље, Бореновић је рекао да је циљ ПДП-а да посјети што више мјесних заједница, а не само градске центре Српске.

“Брезово Поље за нас има снажну симболику, јер је ПДП скоро увијек побјеђивао у овом мјесту. Драго ми је што је Синиша Голић, који је и наш кандидат за посланика у Народној скупштини Српске, одлучио да баш са становницима Брезовог Поља разговарамо о ономе што је најважније за њих, а то је како и од чега живјети”, нагласио је Бореновић, који је са мјештанима разговарао о моралној, економској, демографској и политичкој обнови Републике Српске и БиХ, као и заустављању тренда одласка младих из државе.

Бореновић је нагласио да 7. октобра очекује добре изборне резултате у Брчком, јер Општински одбор /ОО/ ПДП-а у овом граду има добар спој младости и искуства.

Голић, који је предсједник ОО ПДП-а Брчко Синиша, истакао је да је представљање предизборног економског програма циљ свих разговора са грађанима које странка организује да би чула глас народа.

Он је додао да је ПДП у Брчком, након што је неколико година био опозициона странка, сада поново у власти што им омогућава да већ сада почну да реализују своје планове.

Голић је истакако да је ПДП у брчанској власти већ постигао добре резултате.

“Ријеч је о повећању материнског додатка са 125 КМ на 416 КМ и да добијање тог додатка са три буде продужено на 12 мјесеци. Настојаћемо да доприносимо и у области пољопривреде и привреде, гдје ће фокус ће бити на пројектима самозапошљавања”, рекао је Голић и додао да ће се странка борити за останак младих на овим просторима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана