Borenović: Izaći na referendum zbog budućnosti generacija koje dolaze

Srna
Borenović: Izaći na referendum zbog budućnosti generacija koje dolaze

Bratunac - Predsjednik PDP-a Branislav Borenović smatra da građani Republike Srpske treba da izađu na referendum 25. septembra jer će demokratskim izjašnjavanjem donijeti odluku kojom će pojačati stav svojih političkih predstavnika u najvišim organima vlasti da se 9. januar sačuva kao Dan Republike jer je to dan njenog nastanka i samo tog datuma se može obilježavati.

"Donijeli smo odluku u Narodnoj skupštini Republike Srpske i moramo biti dosljedni i sprovesti je u djelo jer sad je održavanje referenduma i pitanje dosljednosti naše politike", ocijenio je Borenović sinoć u Bratuncu i pozvao građane u Srpskoj da 25. septembra izađu na referendum o Danu Republike.


On je podsjetio da su svi srpski poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske donijeli jednoglasnu obavezujuću odluku o održavanju referenduma, ističući da on treba da bude sproveden zbog budućnosti generacija koje dolaze.

Borenović je rekao da je stav PDP-a o referendumu pozitivan, ističući da ni u jednoj političkoj partiji iz Republike Srpske nema dileme o održavanju referenduma.

"Referendum je instrument za ispoljavanje volje i mišljenja građana o određenim pitanjima i potrebama i mi ćemo sigurno biti dosljedni da se referendum održi jer nema nikakvih zakonskih smetnji da se to učini, niti pravi problem bilo kome u BiH", rekao je Borenović na tribini PDP-a u Bratuncu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana