Боксерски судија купио Медицинску електронику

capital.ba
Боксерски судија купио Медицинску електронику

Бањалука – Бањалучки боксерски судија Здравко Милојевић купио је данас за 3,2 милиона КМ преостала два објекта Медицинске електронике у стечају, пише capital.ba.

Међутим, на самој лицитацији није био он, већ његов син Огњен, што је за Capital.ba и потврдио Здравко Милојевић

"Ја сам купио ове некретнине, али је на лицитацији учествовао мој син с обзиром на то да је он економиста, па ћемо видјети шта даље. Купио сам то новцем од кредита, а панирам одређене послове да радим са кумом Бранком Миленковићем из Јужноафричке Републике", рекао је Милојевић у сриједу за Capital.ba додајући да намјерава да подгне још неколико спратова на згради "Б".

"У сваком случају неће се ту много радити, изузимајући објекат "Б2, гдје се могу надоградити три спрата у складу са регулационим планом", рекао је Милојевић.

Медицинска електроника у стечају у сриједу је на 18. лицитацији понудила на продају двије зграде у самом центру града, чија процијењена вриједност износи 7,8 милиона КМ.

Ради се о објектима "А" и "Б" који нису могли да буду продати за мање од 3,2 милиона КМ, а Милојевић је понудио једну марку више од тог износа, односно 3.200.001 КМ.

Стечајни управник Медицинске електронике Лазо Томић потврдио је за Capital.ba да је Огњен Милојевић излицитирао овај износ наводећи да сада тече рок од мјесец дана у којем он треба овај износ и да уплати.

"Тек када новац буде уплаћен можемо рећи да су зграде продате, јер сам раније имао случајева да неко излицитира тражени износ, али да не уплати у предвиђеном року, тако да ћемо сачекати и ових мјесец дана", казао је Томић.

Он је истакао да је купац уплатио и депозит и да сада треба да уплати излицитирани изниос.

Након што то уради, новцем од продаје биће намирени повјериоци, а то значи и да би стечај Медицинске електронике коначно могао да се приведе крају.

Медицинска електроника је прије четири године продала медицински дио (објекат Ц) приватној здравственој установи „Dea Medica "

Бањалука за једну петину почетне цијене, односно за два милиона КМ. Процијењена вриједнст овог објекта била је 9,67 милиона КМ.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана